Солодкі мариновані помідори на зиму: ідеальний рецепт для мене, правильні пропорції

На 3-х літрову банку (або три літрові або дві по 1,5 – підбирайте під себе! Маринада на цю кількість має бути 1,5 літра!)

Для маринаду 1,5 літра води⁣⁣:

  • приблизно 1,7 кг помідорів⁣⁣⠀
  • 1 ст. ложка з гіркою солі⁣⁣⠀
  • 1 склянка цукру (склянка 200 мл)⁣⁣⠀
  • 100 мл 9% оцту⁣⁣⠀
  • лавровий лист кілька шт на банку⁣⁣⠀
  • перець горошком чорний та запашний або суміш⁣⁣⠀

Приготування:

Підготувати банки та кришки – вимити з содою, банки можна стерилізувати в мікрохвильовій печі або зручним для Вас способом.

Помідори помити та обсушити, 2 рази наколоти виделкою у плодоніжки⁣⁣⠀
Укласти спеції на дно, укласти до верху помідори⁣⁣.

Залити банку окропом на 10-15 хвилин, злити цю воду для маринаду, перевірити, щоб вийшло 1,5 літра!⁣⁣⠀

В маринад покласти сіль, цукор, як розчиниться додати оцет і залити банки до верху⁣.

Закатати стерильними кришками, перевернути на кришки і замотати в теплу ковдру, залишити до повного остигання.

Зберігаємо в темному місці, навіть підвал не потрібен. ⁣⁣Хто ще закриває такі помідорки на зиму? Діліться своїми рецептами, і гарним досвідом! Смачного Вам і багатого врожаю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.