Солодкі мариновані помідори на зиму: ідеальний рецепт для мене, правильні пропорції

Друзi, невеличке прохання. 😍🙏Якщо хочете бачити багато iнших пiдбiрок рiзних смаколикiв у своїй стрiчцi, залиште любий смайлик або пишiть «Хочу». 🌹🥰Буде пiдбiрка салатiв , тортiв,заготовок , випічки
Солодкі мариновані помідори на зиму: ідеальний рецепт для мене, правильні пропорції

Ці помідори у нас “зникають” ще до Нового року! Закриваю маленькі, виходять солоденькі та ароматні, а робляться на раз-2-3!⁣⁣ Нехай Вас не лякає кількість цукру, закатайте пару баночок, самі зрозумієте про що я говорю

На 3-х літрову банку (або три літрові або дві по 1,5 – підбирайте під себе! Маринада на цю кількість має бути 1,5 літра!)

Для маринаду 1,5 літра води⁣⁣:

приблизно 1,7 кг помідорів⁣⁣⠀
1 ст. ложка з гіркою солі⁣⁣⠀
1 склянка цукру (склянка 200 мл)⁣⁣⠀
100 мл 9% оцту⁣⁣⠀
лавровий лист кілька шт на банку⁣⁣⠀
перець горошком чорний та запашний або суміш⁣⁣⠀
Приготування:
Підготувати банки та кришки – вимити з содою, банки можна стерилізувати в мікрохвильовій печі або зручним для Вас способом.

Помідори помити та обсушити, 2 рази наколоти виделкою у плодоніжки⁣⁣⠀
Укласти спеції на дно, укласти до верху помідори⁣⁣.

Залити банку окропом на 10-15 хвилин, злити цю воду для маринаду, перевірити, щоб вийшло 1,5 літра!⁣⁣⠀

В маринад покласти сіль, цукор, як розчиниться додати оцет і залити банки до верху⁣.

Закатати стерильними кришками, перевернути на кришки і замотати в теплу ковдру, залишити до повного остигання.
Зберігаємо в темному місці, навіть підвал не потрібен.
⁣⁣Хто ще закриває такі помідорки на зиму? Діліться своїми рецептами, і гарним досвідом! Смачного Вам і багатого врожаю!

Поделиться с друзьями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.